Oli miten oli, tämä on paras kesäruoka ikinä.
Tää oli muuten se ruoka, jota pyysin äidin kokkaamaan kun palasin Italiasta. Ja onhan se ihan jätte mysiga och cool som fan!
Gubbröraan/niihin toisilla termeillä kutsuttuun höttöön tarvitset:
neljälle tai mun tapauksessa itselleni mahdollisimman suuri mörssäysmäärä + vanhemmille kevyt illallinen
kaksi purkkia anjovisfileitä
pieni lasipurkki matjessilliä (ei ehkä kuulu siihen the reseptiin) tai vielä yksi anjovispurkki lisää
kaksi kananmunaa
200 g kermaviiliä
150 g smetanaa
kaksi kevätsipulia varsineen päivineen
tupsu tilliä
suola&pippuri
Itse hulautin vielä happamuusmielihaluissani ruokalusikallisen omenaviinietikkaa mukaan
Keitä kananmunat koviksi ja laita kylmään veteen hengaamaan. Sillä välin silppua sillit, anjovikset sipulit ja tillit ja lopuksi vielä viilenneet kananmunat. Ja ne pilkotaan todellakin sellaisella munaviipalointineelta, back from the 80's! Ja Polkkapossu näytti miten munat kuoritaan.
Kaikki yhdistetään yhdeksi iloiseksi mössöksi ja annetaan rauhoittua jääkaappissa sen aikaa, kun uudet perunat kiehuvat suola-tillivedessä.
chop chop chop! |
ihanat uudet perunat |
Valmis! Nautitaan mielipaikassa. |
Lopuksi vielä kahvit ja pari mustikkaista kaurakeksiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti