23.8.2013

Kikherne + leipä

Mä olen taas (onneksi) alkanut leipomaan leivät itse ja samalla koklailemaan kaikkea jännää.

Tänään käväisin työhaastattelussa kirjakauppaan ja nyt kaikki sormet pystyyn, että natsaisi! Kotona jääkaapissa venasi pain a l'ancienne -taikina ja halusin tällä kertaa keksiä jotain muuta.
Ensimmäisenhän bloggasin tänne, toka versio näytti ihan syyläiseltä, mutta maistui hyvältä (ihan kestileivältä) ja kolmanteen hurautin kikherneitä! Koska kikherneet on pop ja sopivat kaiken kanssa.

Elikkäs lukekaa ensin ylläolevasta linkistä löytyvä postaus ja sieltä klikatkaa Viva chiabattan oikeaan reseptiin :D Vääntäkää taikina ja toisen päivän toisen vaivauksen yhteydessä lisäsin taikinan sekaan 3 desiä kikherneistä lusikalla ja haarukalla työstettyä jauhomaista tahnaa. Eipä mennyt edes epäselväksi tämä ohje!
Tekisi mieli alkaa selittelemään lisää, mutta taitaa mennä vaan hankalammaksi? Ihan kuin opettajalle selitys siitä, miksi raporttia ei palautettu ajoissa... Just keep it simple.

Itse käytin GoGreenin kuivattuja kikherneitä, joita liotin yön yli kylmässä vedessä ja keittelin sen jälkeen vielä about 45 minuuttia. Sen jälkeen itse muussasin ne lusikan ja haarukan avustuksella, mutta jonkunlainen kodinkonekin mahdollisesti tuottaisin saman, ellei jopa paremman tuloksen, ja huomattavasti kivuttomammin.

Olikohan tossa jo tarpeeksi useaan otteeseen epäselvä resepti?


Tollanen lättänä siitä tuli ja maistui ihan sairaan hyvälle! Sisus oli raa'an näköistä, mutta kikhernehän ei, yllätys yllätys, käyttäydy ihan samalla lailla kuin perinteinen jauhotaikina. Mutta maistui hyvälle ja terveelliselle, oli rapeakuorinen ja mukavan höttöinen sisältä.

Tälläistä suosittelen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti