6.8.2013

Chili's my dawg!

Chili con carneen mä luotan.

Sen kerran kun se epäonnistuu, mä lopetan tyystin kokkaamisen ja siirryn valmisruokiin ja ravintoloihin.
Tätä olen kehitellyt usean vuoden ajan ja nyt se on sellainen kuin mun mielestä pitääkin.

Tietty mielelläni tekisin chilini jauhamattomasta lihasta, mutta taas kerran ne kukkaron nyörit kiristää liian pahasti! Anyways, naudan paistijauhis käy mainiosti ja kyllähän tätä sikanaudallakin syö.

Mutta mutta, miten tehdä chiliä, kun kämppis ei syö sipulia?
Chili kun on yksi niitä ruokia johon vaan sieluni käskee sipulin vaikk mikä olisi.
No, onneksi kastike muhii sen verran kauan, että sipulit heitin kokonaisina messiin.
Ja muutenkin, Imma keep it simple!

Voilá!

Mun chili con carne

Isolle jengille

  • 750 g naudan paistijauhelihaa, tai maksusietokyvyn mukaista muuta lihaa (tai tietysti soijarouhekin käy, uita sitä ensin esim. kasvisliemessä)
  • kaksi sipulia (yleensä pilkottuna, nyt kokonaisena)
  • meiltä hulahti kuusi valkosipulin kynttä ja yksi yksikyntinen valkosipuli kaikki murskattuna
  • kolme tölkkiä kidneypapuja
  • kaksi purkkia hyvää tomaattimurskaa (Mutti toimii!)
  • 2 dl vettä 
  • 2 lihaliemikuutiota tai desin verran härkäfondia (kasvisversiossa kasvisvaihtoehtoa)
  • neljä mehukasta tomaattia kaltattuna ja pilkottuja
  • 4 peperoncinoa tai vastaava määrä chilijauhetta
  •  3 rkl juustokuminaa
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • isohko loraus punaviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • suolaa hitunen ja paaaaljon mustapippuria

Itse suhautin ensin mausteita öljyssä ihan pienen hetkisen ja lisäsin tomaattimurskat, pavut, valkosipulit, sipulit ja lihan. Hetkisen kiuhuteltuani törväisin joukkoon tomaattikuutiot sekä veden + liemikuutiot/fondin.
Lopuksi vielä etikkaa ja sokeria.
En paista lihaa ennakkoon, vaan annan sen vaan kypsyä ihanan muhevaksi kastikkeessa.
Haudutin chiliäni kolmisen tuntia miedolla lämmöllä.


Ekana päivänä nautittiin riisin ja creme fraicen kanssa, tokana ja kolmantena tortilloiden välissä avokadon ja salsan kanssa. Lopuksi suoraan jääkaapist lusikalla. Toimii!




¡Vamos!

4 kommenttia:

  1. Ahhahahahhaa ku mie nauroin tolle blogin nimelle! Ihan mahtava :::DD Ja namichilipataa oot väsäilly. Rupes jostain syystä tekemään mieli perunamuusia...hmm.

    ALL TALK NO SENSE

    VastaaPoista
  2. hahaha kiitos kiitos :D

    itseasiassa oon niin kova perunamuusifani, että luulisin tän menevän senkin kanssa :)

    sulla on muuten ihan paras blogi!

    VastaaPoista
  3. Mahtavalla nimellä olet blogiasi siunannut! Ja nälkäkin tässä tuli - nyt on saatava välittömästi tätä chiliä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei muuta kuin kokkailemaan :)

      mä taas alan sun roatripin inspiroimana suunnittelemaan seuraavaa Italian-lomaa

      Poista