12.8.2013

FLOW 2013 - kesän paras viikonloppu + munchies

Kun tämän vuoden Flow:n esiintyjälistaa alettiin julkaisemaan hypin ensin riemusta ja merkitsin duunikalenteriini jo valmiiksi tulevan lomaviikon Flow:n ajalle, seuraavassa hetkessä olinkin jo saanut potkut ja uutta duunia ei ollut lähimaillakaan, joten riemu vaihtuikin hiusten repimiseksi.

Juuri sopivasti ennen festareita ilmoitettiin, että Public enemy tulee tuuraamaan peruuttanutta bändiä. Tässä vaiheessa oikeesti kirosin kaiken ja meinasin ruveta vallan väkivaltaiseksi.

Viime perjantaina olin ysiin astin Kantsun Prismassa kassalla kuuntelemassa mummolähiömummojen itkua ja vinkumista, mutta! Lauantaiaamuna heräsin ihanaan tekstiviestiin: "tarviitko töitä??" No, tottakai! [Tässä kohtaa iso kiitos rakkaalle Karolle ja muullekin jengille. Pus.]

Lauantain ja sunnuntain olin siis kaatamassa kaljaa, siideriä ja tekemässä ensimmäistä kertaa maksusta drinkkejä. Ja vielä Flowssa! Eipä olisi voinut tulla parempaa yllätystä ja parempaa viikonloppua.
Luppoaikaakin siunaantui sen verran, että päästiin avokin  kanssa myös safkaamaan hyvin, chillailemaan nurmikolle, moikkailemaa frendejä ja ennen kaikkea kuuntelemaan Nick Cavea, Tricky Tick Big Band & Julkista sanaa, Oukkidouppia, Kraftwerkiä ja todellakin sitä motherfucking PUBLIC ENEMYA! Ja kaiken lisäksi Flava Flav oli Chuck D:n messissä ja kävelipä tyyppi aivan meidän ohitsekin kesken keikan.
En ole niin paljoa hyppinyt ja huutanut piiiiitkään aikaan. Varsinkaan selvinpäin. Mutta oli paras keikka pitkään aikaan.

Ja eikä tässä vielä kaikki! Pääsin myös juttelemaan lempikirjailijani ja aikuisiän idolini Kjell Westön kanssa. Hän tilasi 16 cl punkkua, mä annoin 24 cl ja kerroin olevani iso fani. Juteltiin hetki kirjoista (uusin ilmeistyy vajaan kahden viikon kuluttua! Hurra!) Kjell on huippu <3.

Töitä // aurinkoa // iloisia ihmisiä

lapsuuden "vanha vuoristorata"

Krafkwerk 3D sai suomalaiset bailaamaan
 ihan uusissa sfääreissä

Green


Publicin keikalla hymy vähän herkässä

Ja sitten se ruoka. Flow kyllä nostaa itsensä ihan uusiin ulottuvuuksiin safkakojujensa ansiosta (ja tietysti tölkkipanteillaan)! Löytyy kaikki Helsingin parhaat hipster-ruokapaikat edustettuina ja on etnistä ja lähiruokaa. Meidän työpaikkaetuun kuului ilmainen lounas ja paikan sai valita itse. Pitäskö mennä Nomad Kitcheniin, Sävyyn, Umeshuun syömään sushia vai Groteskiin bögölle?

No, meille valikoitui tänä vuonna Street Gastro (koska kaveri oli siellä töissä, joten ruoka ja ylävitoset samassa), New York Ninja (nälkä yllätti juuri ennen Publicia ja Ninjaan ei ollut jonoa) sekä sunnuntaiyöllä viimeisenä aukioleva Tori. 



Street Gastrossa moikattiin ihanaa Simoa, joka hääräsi urheasti koko viikonlopun kuumassa pienessä keittiökopissa ja napattiin mukaan leipätaskuhässäkät, joita myös sandwitcheiksi kutsutaan, täytettyinä toinen possulla ja naminami-piparjuurikastikkeella ja toinen kanalla. Possulla täytetty tasku oli oma lempparini tänä vuonna. Herrrrkkua!



Public enemyä enteilevä lounas löydettiin New York Ninjasta. Annoksen nimi oli Surfing Ninja ja se meinasi tietysti ravintolan omaa tulkintaa surf'n'turfista. Ihanaa lohta ja mehukasta burgeripihviä korianterin, basilikan ja paahdetun sipulin kanssa. Päälle omat truuttaukset srirachaa. Jaksoi tehdä töitä ja siinä välissä myös vähän bailatakin.



Sunnuntaiyöllä ainoa paikka, josta saatiin vielä ruokaa oli Tori. Ei mikään huono tsägä, koska näitä pullia olin hekumoinut juuri männäviikolla. Olihan Alppitori ennen ihan kulman takana kotoa. 

Oli ihanaa istua hetki kaksitaan melkein tyhjällä, pimeällä festarialueella ja nauttia lihapullia ja oikeesti maailman parasta perunmuussia. 

Flow ottaa ihan omaa jalansijaa ruokafestivaalinakin. Hipstereille en soisikaan tarjottavan muuta kuin parasta.
Olisipa jo ensi vuoden Flow

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti