31.7.2013

rahaton varhaiskaalirakastaja

Varhaiskaali on niin namia!

Kaalikamua on tänä kesänä mennyt kurkusta alas ennätysmäärä, tietysti makunsa ja loputtomien käyttömahdollisuuksien takia, mutta myös huokean hinnan takia.

Muutkin ovat blogimaailamassa taas kesän korville päästäessä alkaneet varhaiskaalirakastajiksi.
Esimerkiksi yhden lempiblogini, Kulinaarimuruja, namikaalimania kuulostaa ja näyttää ihan mulle sopivalta.

Yksi lempparikäyttötapa rakkaalle kaalilleni on yhdistää se pastan kanssa.
Idea tulee perinteisestä italialaisesta cucina povera -reseptistä, jossa perunoista ja kaalista tehdään tuhti ja herkullinen kastike pastalle. Cucina povera on muutenkin lähellä sydäntä, miten ne italialaiset ovat tehneet köyhien ruuista täyttä taidetta?


Tässä yksi hyvä esimerkki omasta taidosta tehdä superhalvalla superhyvää:

pari desiä makaronia tai mitä pastaa nyt sattuu kaalista löytymään
pari desiä varhaiskaalia tai ihan peruskaalia suikaloituna
voita paistamiseen
1 yksikyntinen valkosipuli pieneksi pilkottuna
pari ruokalusikallista sitruunamehua
hyvää oliiviöljyä
suolaa & pippuria



Keitä makaronit valmiiksi ja paistele niitä sekä kaalia ja valkosipulia oliiviöljy-voi-seoksessa niin kauan, että ottavat kumpikin väriä. Itse en tykkää paistaa kaalia ihan kuoliaaksi, vaan sen pitää jäädä vähän rapsakaksi.

Lisää lopuksi sitruunamehu ja mausteet sekä vielä vähän oliiviöljyä.

Ja raaka-aineita tietenkin käytetään mahdollisuuksien mukaan. Eli jos pastaa on vähemmän, lisätään kaalia, ja jos valkosipulia ei vaan löydy sen voi korvata vaikka sipulilla, ruohosipulilla tai ihan ilmankin pärjää.

Päälle vielä kaapista löytyneet leivänkannikasta murennetut muruset ja voit muuttaa niihin Napolin vähän huonompiinkin kortteleihin!

Buon appetito!

Ainiin!

Mutsi oli ostanut mulle kesäpäivän lahjaksi kaakaonibsejä ja ne maistuivat ihan sairaan pahalle pelkästään.

Mitä tehdä kaakaonibseillä?


[ja jos hajalatte muistella mun italianaikoja, niin sehän löytyy vieläkin: Kallion Kimallus e Dolce far Niente]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti