7.8.2013

MAAILMAN PARAS PASTA & MAAILMAN HUONOIN RUOKAKUVA

HURRAA!

Katselin eilen tylsistyksissäni kuvakokoelmiani koneelta ja whaatttt, löysin ihan hirveän määrän bloggaamattomia ruokakuvia! Jes, ei tarvii kokata väkipakolla, että saisi tänne jotain matskua!

Kuvia oli niin paljon, että kahta ruokalajia en edes tunnistanut, saatika tiennyt itse sellasia tehneeni. Omat yhteiskuvani ruuan kanssa kuitenkin paljastavat minun ne tehneen.
Ja minäkö olen joskus kokkaillut kanttarellirisottoa ja lohta?

Kaikkea sitä vaan itsestään oppii.

Ja ennenkaikkea. Löysin kuvia parhaasta koskaan syömästäni pastasta.

Pastan teki yhden parhaan Italian ystäväni kämppis, calabrialainen Pietro. JA SE ON NIIIN HYVÄÄ!
Erityisen hyvää se oli tietysti siksi, että aito italialainen sen kokkasi italialaisista raaka-aineista ja se syötiin parhaiden frendien kanssa.

Tämä on juurikin se pasta joka ei todellakaan maistu samalta Suomessa ja kulutkin kasvavat huomattavasti suuremmiksi kuin Italiassa kokkailtuna. Eli ei varmaan kandee edes kokeilla.

Pietron tuoremakkara-zucchinipasta

4:lle


  • sen muotoista pastaa, mitä ei Suomesta löydy
  • neljä paksua salcicciaa, vaikka jotain vähän mausteista
  • kaksi hassua pientä ja pyöreää kesäkurpitsaa, joita ei tietysti saa suomesta, mutta varmaan sellainen pitkulainenkin käy
  • yksi sipuli
  • kolme valkosipulin kynttä
  • suolaa&pippuria
  • oliiviöljyä
  • parmiggiano reggianoa (ei sitä pussiversiota)
Laita pastavesi kiehumaan tarpeeksi suolaisena (siis merivesi-suolaisena, ei suomalainen-laihduttaja-suolaisena). Freesaa pilkottuja sipulia ja valkosipuleita pannulla oliiviöljyssä hetki ja lisää sitten pilkotut kesäkurpitsat.
Ehkä tässä vaiheessa vesi jo kiehuu, joten viskaa pasta kypsymään ja lisää taasen kastikkeeseen paloitellut makkarat. 
Kun pasta on al denteä kaada vähän keitinvettä kastikkeeseen ja loppuvesi lavuaariin tai jos oikein italialaiseksi äidyt, niin parvekkeelta alas. 
Sekoita pasta kastikkeeseen, mausta pippurilla ja juustolla ja tarjoa vaan parhaille kavereille.
Juustoa saa kaikki laittaa lisää niin paljon kuin haluaa ja ruokajuomana halpaa punkkua. 

Oi. Che buono.

Niin ja se kuva...

Eihän se kaunis ole.



2 kommenttia:

  1. Asiaa, kerrankin näin päin että meiltä löytyy aineet ;)
    Nomnom tämmöstä voiskin kehitellä taas pitkästä aikaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oijoi oon vähän kateellinen :D

      Ja terkkuja Roomaan!

      Poista