9.8.2013

BÖGÖS FOR MY BABY

Ensinnäkin, olen ollut tässä nyt useamman kuukauden kärkyllä yhteen duunimestaan ja kelatkaa, mä sain sinne työhaastattelun! Enkä vain työhaastattelua, vaan työhaastattelun viidennen kerran!


Eikai sitä voi tälläisen ilouutisen kuultuaan tehdä
muuta kuin lähteä saareen?

Kyllä, mua varten lennätetään nyt jo toista kertaa jengiä Ruotsista, ihan vaan juttelemaan. I must be kinda special... Sen lisäksi ihan vaan kolme kertaa haastattelu suomeksi.
Elikkä, nyt kaikki sormet pystyyn. Koska mä tarvitsen tämän duunin kipeesti!

Mutta asiaa eli ruokaan.

Toissapäivänä vietettiin mun ykkös-hanun, eli avokin synttäreitä.

Ei siis muuta kuin kauppaan, valmiskakku kärryihin, sekä tarvikkeet bögöihin, eli hampurilaisiin.
Tällä kertaa ei stamina riittänyt, vaan jouduin ostamaan sämpylät valmiina. Kyllähän ne meni, paremman puutteessa ja maailman parhaiden kastikkeiden kanssa, mutta yleensä teen sämpylöiset tällä Jauhot suussa -blogista löytämälläni reseptillä.

Mun mielestä  hampurilainen kostuu hyvästä pihvistä, hyvästä kastikkeesta ja muuten aika plain-täytteistä. Ei lähdetä turhia kikkailemaan!

Tein myös jenkun kämppikselle ja lisäsin sipulia pihveihin. Ei se tiedä vielä ja hyvin maistuivat!

Sipulilla silattu hampurilaispihvi

8-9 pihviä

  • 400 g sikanautajauhelihaa 20% rasvalla
  • yksi sipuli ihan ihan pienenpieneksi pilkottuna
  • yksi pekonisuikale paistettuna ja pilkottuna
  • yksi kananmuna
  • suolaa&pippuria

Paistelin pekonin ja heitin myös sipulin vähäksi aikaa kuullottumaan.
Lopuksi yhdistin raaka-aineet ja sekoitin hyväksi mössöksi ja paistelin pannulla. 

Lähis kämppisen näennäisesti sipulittomasta purilaisesta

Oma

Kastikkeet on mielestäni bögöissä tärkeintä. Niin kuin yleisestikin elämässä.

Jalapenomajo

  • hyviä tölkkijalapenoja
  • 1,5 dl hyvää majoa (Hellman's!)
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa&pippuria
Kuution jalapenot ja sekoitin aineet yhdeksi iloiseksi kastikkeeksi. Tekeytyi jääkaapissa tunnin verran.
Oli potkua ja makua! 


Valkosipulimajoneesi with a twist

  • Yksi yksikyntinen valkosipuli
  • 1,5 dl majoneesia (sitä Hellman'sia!)
  • pieni tupsu tilliä
  • toinen tupsu itse kasvattamaani kiinalaista ruohosipulia, jossa on kivan valkosipulinen maku
  • 1 tl Rajamäen valkosipuliväkiviinaetikkaa
  • suolaa&pippuria
Valkosipuli murskaksi ja tupsut silpuksi, kaikki kamat yhteen ja sekoitus! Voilá!
Tämäkin hengasi hyvän ajan jääkaapissa ja oli niin hyvää, että piti yölläkin käydä maistamassa.





Bögöt on ihania.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti