16.8.2013

Ei ruokaa laisinkaan

Eilen pojat vietti poikien iltaa, joten mulle se tarkoitti paistettua riisiä valkosipulilla. Ei siis mitään aasialaista paistettua riisiä vaan ihan vaan päivän vanhaa paistettua riisiä ja valkosipulia. Eli siitä sitten reseptiä repimään.

Mutta, mutta.

Huomasin, että HBO:lta oli ihan salakavalasti tullut elokuva mun lempiparista ever. Eli Ernest Hemingwaysta ja Martha Gellhornista. Ernestinhän nyt kaikki tietää (tai jos ei tiedä, niin pysy ihan hiljaa), mutta Marthasta tietää ihan liian pieni joukko ihmisiä! Hän on sentään varmastikin kuuluisin ja työteliäin naissotakirjeenvaihtaja ikinä (en vain ole vielä löytänyt toista 24-vuotiasta, joka fanittaisi kovasti sotakirjeenvaihtajia). Kannattaa lukea leidistä lisää, jos vaan löytyy materiaalia. Suomesta harmmillisen huonosti, mutta esimerkiksi Amazonilta löytyy elämäkertoja kummastakin. Martha kävi myös Suomessa talvisodan aikana tekemässä juttua Collier's-lehdelle.

Tsekatkaa tämä!

Hemingway & Gellhorn (HBO, 2012)


2 kommenttia:

  1. Sinulla oli sitten kiva ilta? Kiitos vierailustasi..oikeassa kaupunginosassa asut..muista käydä Oivassa ja kerro terveisiä Johannalle Annan tuvasta :-)

    VastaaPoista
  2. juu oli ja kiitos vastavierailusta :)

    mä kerron kun sinne tupsahdan!

    VastaaPoista