30.7.2013

Tsatsikia & falafelia rakkaalleni

Maanantaisin on kivaa (näin työttömänä opiskelijana) kokkailla jotain vähän parempaa.

Joten kahdeltatoista tossut jalkaan ja suunnaksi Kantsun Prisma. En ole ikinä ehtinyt sieltä alle tunnissa ulos. Teen tarkan kauppalistan, mutta silti kori on täynnä kaikkea "no, oishan se kiva tätäkin maistaa ja täähän on tarjouksessa" -kamaa ja kauppalista on unohtunut jo aikoja sitten. Avokin kanssa tuuletetaan huolella, jos olen muistanut ottaa kaiken mitä oikeasti tarvitsisin.

Mutta ruokaan!

Ajatuksena oli tehdä meille kolmelle fetalihapullia ja tsatsikia, mutta kämppis lähti rientoihinsa jo iltapäivällä, joten kaivoin kaapin uumenista valmiin falafel-mixin. Ei ehkä se ortodoksisin vaihtoehto ruokabloggaajalle, mutta nettisivuillakin lukee näiden olevan "fancy mix". Ja vielä jos saan puolustella niin kikherneitä löytyi kaapista vaan kuivattuina ja en voi sallia rakkaani odottavan ruokaansa yli 15 tuntia. Ja onhan noi ihan hyvin. Ja tehty ihan Libanonissa asti!

Paketissa tulee mukana myös pussillinen natriumkarbonaattia. Tää tuli vähän yllätyksenä ja kuulosti niin HC:ltä, että jätin käyttämättä. Lisäsin kuitenkin mukaan vähän inkivääriä, jeeraa ja fetaa murusteltuna.

Tsatsikin sentään tein itse. Lähikaupassa oli avomaankurkun hurjassa 0,99e:n tarjouksessa, joten niitä on rouskuteltu useampi päivä. Ne on vaan niin ihania ja käytännöllisen kokoisia ja huomattavasti luonnollisemman näköisiä kuin EU-kurkut.

Tarvitset:


  • 2 kämmeneen sopivaa avomaan kurkkua pieninä kuutioina (itse poistin myös siemenet)
  • turkkilaista jugurttia kaksi kukkuraista ruokalusikallista
  • yhden valkosipulin kynnen murskattuna
  • ruokalusikallisen viinietikkaa (itselläni oli punaista, koska en uskaltanut lähteä sen valkosipuliväkiviinanetikan kanssa kikkailemaan)
  • suolaa & pippuria
  • pinnalle oliiviöljyä
Homma vaan sekaisin ja jääkaappiin tekeytymään hetkeksi! 
Vaikka olenkin aika iso valkosipulirakastaja, tsatsikiin en tykkää laittaa sitä ihan hirveetä määrää, se kun tuppaa pilaamaan liian suurina määrinä kurkun ja jugurtin raikkaan maun.

Voilá!

Loppujen lopuksi ruoka oli ihanan raikasta ja maittavaa.
Keittelin kylkeen vielä riisiä lihaliemessä ja mausteissa ja valitsin sinisen lautasen, joten lopputulos oli aika isänmaallinen...

... mitä nyt falafelpihvit ottivat vähän extraväriä

... Ihan niinkuin suomalaiset aurinkorannoilla.

2 kommenttia:

  1. Tsatsiki on ihanaa kesäruokaa. Falafeleja en ole koskaan tehnyt itse (edes valmisjauhoista), kun kiehuva öljy hermostuttaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tsatsiki sopii kyllä kesään :)

      Aluksi muakin toi öljyn kanssa toimiminen vähän hermostutti, mutta kattilan kansi vaan mukaan ja poikaystävä valmiuteen niin hyvä tulee! Kokeilemaan vaan!

      Poista