22.7.2013

Flunssantappaja

Niin ikävästi on tämäkin maailma luotu, että ihan keskellä heinäkuuta voi iskeä flunssa!
Ollaan oltu vähän koko porukka tällä viikolla enemmän tai vähemmän kipeenä.

Itselle iski lauantaina kuume. Tietysti perjantaisen ulkoiloittelun jälkeen.
Kesäkämppis on vieläkin flunssassa ja avokkikin aivastelee.
Herra Kanin masu oli myös kipeänä, mutta siitä selvittiin parin ananaspalan ja heinän avulla.

Seuraavanlaisen keiton keittelen aina kun tunnen oloni kipeäksi. Keitto on helppo ja nopea, joten vähän korkeammasakin kuumeessa sen tekeminen onnistuu. Tälläisiä tuli tietysti opeteltua silloin, kun ekaa kertaa sairastuin omassa kotona ja äiti ei enää kantanutkaa jaffaa ja suolatikkuja suoraan syliini.

Sopii loistavasti myös tämän päivän tuuliseen ja sateiseen säähän.

Btw, jos keittoa tekee suuremman määrän, niin pasta kannattaa keittää erikseen. Muuten keitto muuttuu hyvin nopeasti enemmänkin muhennokseksi, kun pasta imee kaiken nesteen ja muuttuu ällöttävän vanhainkotihenkiseksi mössöksi.

Flunssatappajakeitto

4:lle

  • 200 g makaronia tai muuta lyhyttä pastaa
  • 1,5 litraa vähäsuolaista kanalientä
  • 1 kukkakaali
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 vihreä paprika
  • kourallinen pakastemaissia
  • 2 rkl curryjauhetta
  • 2 rkl inkiväärijauhetta tai hyvä 10 cm:n pala tuoretta raastettuna
  • 1 rkl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua chiliä
  • 3 valkosipulin kynttä murskattuna

  • sitruunaa ja kevätsipulin vartta
Ihan aluksi pilko vihannekset sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota currya, inkivääriä, juustokuminaa ja chiliä pieni hetki pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua. Lisää kasvikset, paitsi maissi, ja kuullota sen aikaa kun kanaliemi alkaa kiehua. Lisää kiehuvaan liemeen makaroni ja keito vähän alle suositellun ajan. Lisää kasvikset, maissi ja murskatut valkosipulin kynnet ja kiehuta vielä hetki.

Lisää annoksiin vielä sitruunanmehua ja kevätsipulin vartta pilkottuna.

On terveellistä ja suht varmasti pitäisi pöpön kadota jo saman päivän aina!

Jälkiruuaksi otin vielä suuren annoksen c-vitamiinia, kaikkien suomalaisten suositusten ylittävän määrän d-vitamiinia ja pari kapselia magnesiumia.
Ei ollut kuumetta enää seuraavana aamuna.


Keitto on myös aika ihanan keltaista
Juustokuminan, inkiväärin, chilin ja valkosipulin terveysvaikutuksista kannattaa lukea lisää:

Elli.fi:stä löytyy mielenkiintoinen juttu valkosipulista
Kemikaalikoktailissa puhutaan lisää valkosipulin terveysvaikutuksista 
Tamarind Heavenissa mielenkiintoinen juttu mausteista, sivutaan myös inkiväärin terveellisyydestä
Reinon ravinnossa listausta mausteiden terveellisyydestä
Ja tietysti mun uudelta lempisivustolta löytyy lisää juttua mun lempparistani, inkivääristä

Flunssa kandee nyt äkkiä selättää, koska huomenna on taas helle!
+ saan ihanan pörröisen Luca-kaverin hoitoon pariksi päiväksi

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti