21.7.2013

The tall ships races // Tablo Ateneum // Johan&Nyström

Kuten jo aikasemmin mainitsin, torstai meni äidin kanssa keskustassa. Äiti ja isi olivat juuri palanneet meidän Lapin tilalta ja äiti oli täysin valmis hengaamaan koko päivän autojen ja ihmisten seassa.

Muutettuani nelisen vuotta sitten omilleni, ollaan äidin kanssa treffailtu juuri lounaan ja shoppailun merkeissä lähes joka viikko. Puhelimessa puhutaan melkeimpä joka päivä... Ja kyllä mä isinkin kanssa lounaalla käyn! Tietysti meitä yhdistää duunihommat, joten niissä merkeissä törmätään ja ollaan yhteydessä kokoajan.
Musta on ennenkaikkea tärkeää viettää mukavaa aikaa vanhempien kanssa nyt kun asuu jo oman "pikkuperheen" kanssa.

Noniin, nyt loppu avautuminen ja torstaihin!
Äidin kanssa ollaan löydetty ja pari vuotta sitten Ateneumin kahvila Tablo , josta löytyy aivan jumalaisen ihana salaattibuffet. Kahvilasta saa myös muuta ruokaa ja tietysti leivoksia sun muuta.

Tällä kertaa itse nautin limemarinoituja katkarapuja, emmental-papusalaattia, kanasalaattia, kuskusta, marinoituja oliivejä ja ihan järisyttävän hyvää ja valkosipulista hummusta. Sitä hain parit santsauksetkin, koska se oli ihan ylivoimaisesti parasta hummusta, jota olen maistanut. En edes ylipäätään yleensä välitä kyseisestä tahnasta, vaikka muuten toi Välimeren ja Lähi-Idän ruoka kiinnostaakin.




Myös paikan leivät ja (kaiken päälle lätkitty) tillinen kermaviilikastike olivat ihania. 
Mä tietysti nautin tälläisen salaattibuffetin juuri niin suomalaisittain kuin mahdollista, eli kaikki samalle lautaselle iloiseksi sotkuksi ja kastike kaiken päälle! YAM.

Kahville kierrettiin Monkin alennusten kautta (miksei mun jalka voi olla numeroa 41? Löytyi ihan herkulliset beiget syysnilkkurit, mutta tietysti vaan amatsonikoossa...) Katajanokalla sijaitsevaan Johan&Nyströmille. Oli edellisviikolla lukenut kahvilasta ja kiinnostuin erityisesti, koska paikasta saa raakaleivoksia. Niitä on ollut aikaisemmin maistanut koskaan, vaikka raakaravinto ja -leivokset kuulostavat kiinnostavalta. Tai kiinnostavan ja ituhippihölmöilyn sekoitukselta. No, parempi katsoa kuin katua! Ja ei tosiaan jäänyt kaduttamaan!


Paikan puolukkakakku oli ihan superhyvää! Pohjahan on vähän erikoinen tälläselle murukakkupohjiin tottuneelle mutta hyvä. Ilmeisesti siitä löytyi ainakin erilaisia pähkinöitä ja taatelia? 
Puolukkavaahto oli ihanan raikasta ja ei liian makeaa, mikä sopii erinomaisesti, koska en tykkää liian makeista jutuista. Ja mikä parasta, kakut tuotiin pöytään. Oltiin äidin kanssa tilattu yksi pala puoliksi, mutta tarjoilija toi meille omat palat, koska ne olivat kuulemma niin pienet. IHANAA! Enemmän ruokaa on aina parempi kuin vähemmän ruokaa. 
Juomaksi ei valitukkaan kahvia, vaan itse otin luomuista mango-sitrus-jääteetä ja äiti samaisen merkin minttu-bergamontia. Minttu-bergamont voitti maussa. 

Johan&Nyström on siis konseptiputiikki, josta saa ostaa myös mukaan kahvia ja teetä. Aivan hurmaava kahvila!

Oli ihanaa syödä leivoksia terassilla ja katsella Pohjoisrantaa, jossa olen itse hengannut paljon ihan pienenä. Famu ja fafa asuivat Pohjoisrannassa ja aina kun mentiin heidän luokseen, aloin Päävartioston kohdalla itkeä, koska pelkäsin vartijaa niin paljon. Nyt ei itkettänyt vaan vain hymyilytti raikas ilma ja ihanat muistot! 
Pohjoisrannassa tai Katajanokalla olisi vielä joskus niin siistiä asua. 

Kakku-jääteiden jälkeen kierittiin Hietalahteen katselemaan isoja laivoja The tall ships races -tapahtumaan. Siellä oli kaikki muutkin. Hienosti järkätty tapahtuma ja propsit erityisesti ilmaisuudesta ja esiintyjälistasta. Laivat olivat tietysti ihan huippuhienoja ja harvemmin sitä tulee käytyä brasilialaisessa tai omanilaisessa purjelaivassa. Vai onko ne kaikki veneitä? 




braisilialainen bailulaiva

Käytiin vielä perjantai-iltana avokin kanssa katselemassa laivoja ja juomassa vähän viiniä, mikä tietysti johti seuraavan päivän krapula-flunssa-komboon. Not good!
Seuraavassa postauksessa ohje, miten sellaisesta olosta selvitään anne 24:ssä tunnissa

MOI!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti