18.7.2013

Takaisin keskustaan & pekoni-mozzarellasalaattia

Jihuu, vihdoinkin m-juna kulkee taas, oltuaan yli viikon poissa käytöstä jonkun kesärempan takia. Tietysti bussit kulkee jne, muttaaa.... Bussilippu on vaan niin kovan hintainen nykyään! No, anyways, tänään treffattiin mutsin kanssa ja vieteltiinkin lopulta koko päivä syöden ja merimiehiä bongaillen. Laitellaan siitä vielä myöhemmin kuvamatskua, varsinkin loistavasta Ateneumin salaattibuffetista ja Johan & Nyströmiltä, jossa kokeilin ekaa kertaa (noloo) raakaruokaa.

Tosiaan, kotiin tullessa oli pakko keksiä jotain nopeaa ruokaa kämppiksille. Oman avokin kanssa asuminen kaksistaan oli iisiä, koska tyyppi söi lähes mitä vaan, mutta uusin tulokas (ei siis se kani, vaan se toinen) asetti säännön. Ei sipulia. Missään muodossa. Aikamoinen juttu, jos tietää, että mä laitan sipulia ihan kaikkeen! Samoin avokki on aikamoinen onion lover.

Kokkaan kuitenkin mielelläni koko porukalle ja tietysti myös parille joka päiväiselle vierailevalla tähdelle, joten tänään ruokalistalla oli pekoni-mozzarella-perunasalaatti (ilman sipulia, what?).

noin neljälle


  • 10 perunaa (itse käytin semi-isoja uusia perunoita)
  • 6 siivua pekonia
  • punainen paprika
  • rucolaa
  • oliiviöljyä rennolla kädellä
  • 3 rkl balsamicoa
  • pari-kolme tabascoa
  • mustapippuri&suola
  • mozzarellaa
  • perinteisemmille sipulin ystäville lisänä kevätsipulia

Perunat keitellään sopivan al denteksi ja pilkotaan sopiviksi suupaloiksi.
Pekoni paistetaan rapsakaksi. Perunat ja pekoni yhdistetään kulhossa (kuumina) ja päälle kaadetaan oliiviöljy, balsamico, tabasco sekä kevyesti suolaa ja rankemmalla kädellä pippuria.
Annetaan hengailla ja maustua puoli tuntia tai paremmassa tapauksessa vaikka yön yli jääkaapissa.
Ennen tarjoilua lisätään rucola ja pilkottu paprika sekä mozzarellasta revityt palat. Juuston voi sekoittaa salaatin joukkoon tai asetella annosten päälle. Sipulivammattomille ihmisille vielä kevätsipulia!

Sopii muuten hyvin myös piknikille mukaan, varsinkin jos vaihtaa mozzarella esimerkiksi marinoituihin kikherneisiin!



Moiccu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti