17.7.2013

// Vaikka tekee kipeää, ei haittaa //

Mä olen taas takaisin.

Tällä kertaa koitan olla hankkimatta potkuja kirjoituksillani, silti suu ei vaan sulkeudu!
Mutta tällä kertaa mennään ihan ilman bloggauskumppania ja suurimmaksi osaksi vaan ruuan ja juoman parissa.

Nyt tilanne on niin, että koulu pitäisi saada loppuun (viime viikonloppuna jouduin toteamaan, että aloitan VIIDENNEN VUOTENI liiketalouden opiskeluiden parissa, motherfucker.), pitäisi päästä äkkiä pois täältä lähiöstä ja tietysti takaisin Kallioon. Mutta kyllähän tää kahden miehen ja yhden uhmaisen pupun kanssa asuminen luo kerrottavaa lapsenlapsille.


Kevään ja kesän aikana on tullut taas kehiteltyä ja kokeiltua vaikka mitä (ruuan ja muun saralla), joten koitan niistä teille kertoa, vaihtelevalla menestyksellä.

Olen perehtynyt muruseni bonsain ylläpitämiseen...

...karannut Kallioon teelle...

... ja enimmäkseen vain chillaillut nuoruuteni maisemissa länsi-Helsingissä.



Yksi tämän kesän kovimpia juttuja on ollut omatekemä raparperi-inkivääri-mehu. Tehnyt kauppansa ihan vaan neitsyenä tai vodkalla terästettynä.

Alkuperäinen resepti on Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin kirjasta Purkissa!, ja itse löysin ohjeen täältä. Fiksailin reseptiä mausteiden ja sokerin määrän kanssa omaan makuun sopivaksi.

Tarvitset:

  • Raperperia n. 1/2 kg, eli muruseni painoarviona noin kaksi standardiraparperinvartta paloina
  • 1 litra vettä
  • 1-1,5 dl raparperia (en tykkää kovin makeasta)
  • 1 omena pilkottuna kotineen
  • 0,5-1 rkl jauhettua inkivääriä tai vastaava määrä tuoretta (oiskin!)
Kiehauta vesi, lisää raparperi ja omena. Älä sekoita, koska muuten mehu saostuu ja menettää ihanan vaaleanpunaisen värin. Annoin systeemin kiehua puolisen tuntia kevyesti kuplien. Siilaa raparperi ja omena pois ja lisää mehuun sokeri sekä inkivääri. Anna kiehahtaa ja jäähdytä. 

Muuten, jos on raparperin puutetta, niin yksi hyvä kikka on mennä kiertelemään siirtolapuutarhoja ja lyöttäytyä keskusteluun jonkun kyläläisen kanssa. Yleensä jengillä on niin suuret ylimäärät raparperia, että jalosti suostuvat niitä jakamaan varattomille opiskelijoille :)

Kaverin mielestä lausun raparperin väärin, rabarbäri. Se nyt vaan johtuu famuni opeista. 




Raparperimehuun omaan makuun sopiva määrä vodkaa ja jääpalona, tästä alkaa Kuudes paisti!

LET'S GO!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti