19.10.2013

Perin ennakkoluuloton lohisalaatti

Jihuu, ensimmäinen ihka oikea ruokapostaus uudesta kodista, eikä vain selittelyä, siitä miksei bloggaaminen onnistu.


Nyt kun ollaan päästy taloudellisesti siihen tilanteeseen, että voin hakea Jumbon Prisman sedältä lämminsavustettua lohta niin hyöty on käytettävä.
Keskiviikkona siis näkötarkastuksen (huonontunut taas -0,20) tungin itseni kuuden miljoonan varhaisteinitytön muodostaman ihmiskilven läpi (Robin oli nimmarikeikalla, iik!) kauppaan ja suoraa päätä kalatiskille.

En edes tiennyt mitä lohesta kannattaisi tehdä, kun keitot ja muut perinteiset muussiyhdistelmät eivät innostaneet. Myös lohisalaatti on mun mielestä jotenkin aika tylsää ja mielenkiinnotonta.
Mutta salaatti jäi pyörimään mieleen yhtä kauaksi aikaa kuin mä pyörin Prismassa.
Päätin tehdä kuitenkin salaattia, mutta ihan eri väreillä kuin yleensä salaattini teen.
Mähän olen niin väriuskollinen, mitä ruokaan tulee. Vain punaista paprikaa ja vihreää kaalia. Vain punaisia karkkeja ja vain parillinen määrä. Ja salaatissa pitää olla salaattia!

Mutta nyt ennakkoluulot roskakoriin ja lohisalaattia vähän eri tavalla. Vaihtelu virkistää ja ennakkoluuloille kannattaa nauraa (miten on, Hakkarainen?)

Tarvitset:

400 g lämminsavustettua lohta
250 g tummaa pastaa (Mulla Torinon Tummaa Kierrettä, koska pitäähän vanhaa kotipaikkaansa kannustaa. Täh?)
300 g punakaalia
keltainen paprika
vihreä paprika
fetaa

purtelo smetanaa
yhden limen mehu + kuori raastettuna
puoli tl vahvaa sinappia (mulla meni Viron Sinepiä)
2 rkl jotain viinietikkaa
salt'n'pepa


Keittelin pastan al denteksi ja tällä kertaa en edes lipsunut, koska kylmä, löysä pasta on vaan hirveetä hyvässä määrässä suolattua vettä ja jäähdytin. Siinä välissä pilkoin vihannekset mukavan pieniksi, koska pastasalaatissa kaiken pitää olla pientä (vai pitääkö? Vieläkö laajennan tajuntaani ja jätän seuraavan salaatin ainekset isommiksi?). Sekoitin myös kastikkeeksi smetanan, limen mehun sekä kuoren, sinapin, etikan ja suolapippurin. Avokille ja itselle tarjottaviin aanoksiin lipsahti kylläkin hieman salaattisekoitusta..... Hups.

Lopuksi kaikki isketään kasaan ja sekoitetaan kastikkeet vielä messiin.
Oli ihanaa ja toimi vielä kaksi kertaa töissäkin lounaalla. Mutta ihaninta oli kyllä vaan istua oman kodin ikkunalaudalla ja nauttia the viewstä ja hyvästä ruuasta.





Free your mind.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti